Psychologische zorg en coaching

Lichaam en geest. Een onafscheidelijk duo

Instituut Jacob Cats heeft niet alleen een fantastisch team met oefen- en fysiotherapeuten maar ook een enthousiaste GZ-psycholoog. U kunt bij ons daarmee terecht voor lichamelijke- én psychologische hulp. Uw complete gezondheid staat bij ons centraal, daarbij gaan wij in onze werkwijze uit van het ‘bio-psycho-sociale model’. Want naast het lichaam spelen ook psychische en sociale factoren een rol bij ziekte en gezondheid. 

Op weg naar psychisch evenwicht

Als u zich mentaal goed voelt dan heeft dat een positieve invloed op uw energieniveau, de relaties met anderen, uw functioneren op het werk en talloze andere aspecten van uw leven. Toch kunt u om wat voor reden dan ook last krijgen van psychische klachten. Het overkomt heel veel mensen, ieder jaar bijna een kwart van de bevolking. Dit gaat gepaard met angst, somberheid, lusteloosheid, aanhoudende stress, en/of onvoldoende grip op uw emoties, eet- of drinkgedrag.

(Onbehandelde) psychische klachten kunnen ook klachten aan uw lichaam veroorzaken, in stand houden of verergeren. Het is daarom belangrijk om balans te hebben tussen uw lichaam en geest. Psychische klachten kunnen vanzelf overgaan, maar kunnen ook langer aanhouden. Wanneer de klachten u belemmeren in uw dagelijkse functioneren en niet binnen enkele weken verminderen, dan kunnen gesprekken met onze psycholoog u helpen om grip en inzicht te krijgen in uw psychische klachten.

Naast lichamelijke overbelasting is (psychische) stress de meest voorkomende oorzaak van allerlei ‘onschuldige’ lichamelijke klachten als rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en gewrichtsklachten.

Coaching

In de coaching is één van de uitgangspunten het ontdekken van uw passie, dromen en idealen. Erachter komen wie u écht bent, wat u het liefste doet en welke stappen u kunt nemen om dat te realiseren. Hoe kunt u het beste uit uzelf, uw werk en het leven halen? Wat houdt u tegen om deze doelen te realiseren en een gelukkig leven te creëren? Met behulp van coaching krijgt u inzicht in wat u belemmert, leert u deze belemmeringen te doorbreken en de stappen te zetten om de beste versie van uzelf te worden.

U kunt gecoacht worden op zowel privé- als werkgerelateerde vragen en doelen. Belangrijk onderdeel van coaching: We doen het samen! Wij inspireren u om het beste uit uzelf te halen, verantwoordelijkheid te nemen. Dat geeft energie, balans, geluk en betekenis aan uw leven.

Is er een wachtlijst voor psychische hulp?

Er is op dit moment geen wachtlijst voor psychologische hulp bij Instituut Jacobs Cats. Voor het intakegesprek kunt u in de meeste gevallen na 1 week al bij ons terecht. Direct na het intakegesprek kunt u met uw behandeling beginnen. (Deze informatie is geactualiseerd op 5 april 2017)

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen). Bron: NZa 

GZ-psycholoog Lucinda van de Pol

GZ-psycholoog Lucinda van de Pol is altijd al geboeid geweest door mensen en hun gedrag: wat drijft mensen, waar komen gedachten en emoties vandaan, waarom nemen mensen bepaalde beslissingen wel of niet, hoe ontstaan psychische problemen en wat werkt om het psychisch evenwicht te herstellen? Samen met u gaat zij op zoek naar de antwoorden in uw situatie. Zo vergroot u uw zelfbewustzijn, leert u waar oplossingen en uw kracht liggen. Lees hier het persoonlijke verhaal van Lucinda van de Pol.

Aanmelden psychologische zorg en coaching

Uw naam

Uw email

Uw telefoonnummer

Korte beschrijving van uw klachten

Heeft u al contact gehad met uw huisarts over deze klachten

 Ja Nee