Jeroen

Gegrepen door het menselijk bewegen ben ik na de middelbare school fysiotherapie gaan studeren. Al gauw wilde ik verdieping en heb verschillende post-HBO opleidingen gevolgd: sportfysiotherapie, podologie en vervolgens manuele therapie. De zelfverantwoordelijkheid voor het lichaam, waarbij de cliënt zelf gericht kan oefenen aan zijn of haar rugproblemen, leerde ik tijdens mijn McKenzie studie in Antwerpen.

Het mooie van ons vak is dat we de tijd kunnen hebben voor onze cliënten. Het spreekwoord: “Welke wond is ooit anders genezen dan stukje bij beetje?” slaat daarbij de spijker op z’n kop. De interesse voor mijn vakgebied ligt bij de relatie fitheid en aandoening. Mijn eigen overtuiging is dan ook: “hoe fitter je bent des te beter je kunt omgaan met je aandoening”.

Sinds de komst van de OmegaWave, een sportmedisch onderzoeksapparaat, kunnen wij fysieke en mentale fitheid meten door o.a. twee hart- en hersenfilmpjes te maken. Dit helpt ons de optimale oplossing te vinden voor de klacht. Wij hopen hiermee iets extra’s te kunnen betekenen voor de ander.

De praktijk is gestart in 1994 en ik durf te zeggen: kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken. Zo ervaar ik het en verwonder me steeds weer over de mooie mogelijkheden, kansen, oplossingen en aanpassingen van ons lichaam.


Specialismen: