Sportfysiotherapie

Genezing in beweging

Sportfysiotherapie biedt uitkomst bij sportblessures en andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten. Aan de hand van een sportgericht trainingsprogramma kunt u samen met uw sportfysiotherapeut werken aan uw herstel.

Sportfysiotherapie is geschikt in volgende gevallen:

  • Sportblessures of andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten
  • Blessurepreventie advies
  • Sportkeuze advies (aanpak, materiaal, kleding, schoeisel)
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen)

De therapeuten
De sportfysiotherapie therapeuten van Instituut Jacob Cats begrijpen de inspanningsfysiologie en begeleiden sporters uit verschillende disciplines. Ze hebben inzicht in herstelprocessen die optreden na bijvoorbeeld een acuut trauma.

De sportfysiotherapie therapeut stelt een trainingsprogramma op maat op, en werkt samen met u aan uw herstel. Hierbij is uw eigen inzet zeer bepalend voor de mate en snelheid van het herstelproces.

De sportfysiotherapie therapeuten van Instituut Jacob Cats zijn nauw betrokken bij verschillende sportverenigingen en individuele sporters in de omgeving.

Als erkende sportfysiotherapeuten staan zij geregistreerd bij het kwaliteitsregister van de NVFS. Dit betekent dat de sportfysiotherapie therapeuten de laatste ontwikkelingen omtrent de behandeling van sportblessures op de voet volgen. Daarnaast werken zij aan een voortdurende kwaliteitsverbetering. Hierbij horen verplichte scholing, toetsing en jaarlijkse herregistratie.

Maak direct aan afspraak

Uw waardering

Hoe beoordeelt u deze behandeling? *

*

*

*


Uw waardering


* verplichte velden