McKenzie therapie
Helend voor rug en nek

Voor 80% van de aspecifieke rug- en nekklachten is er geen duidelijke oorzaak. Dit zijn de klachten waar de McKenzie therapie zich op richt.
McKenzie therapie, afgekort MDT, staat voor Mechanical Diagnosis and Treatment.
Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. De McKenzie therapie is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen.
Bovendien geeft McKenzie ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, elleboog, pols, hand, heup, knie, enkel en voet. Klachten zoals: whiplash, hernia, ischias, arthrose en RSI zijn met McKenzie therapie ook te behandelen.
Het doel van de McKenzie methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.
Onderzoek
Het traject dat u bij uw bij Instituut Jacob Cats doorloopt, begint met een onderzoek.
Tijdens een anamnese gesprek worden de klachten duidelijk in kaart gebracht, waarna een uitvoerig bewegingsonderzoek plaatsvindt. Typisch voor dit onderzoek zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat hiermee een duidelijk beeld van de mechanische klacht ontstaat.
Prognose
Op basis van het onderzoek kan uw behandelaar bij Instituut Jacob Cats een duidelijke prognose formuleren.
Kan de klacht niet door middel van McKenzie therapie worden behandeld, dan zal de therapeut u doorverwijzen. Hierdoor verliest u geen tijd en geld aan een behandeling die voor u niet zinvol is.
De therapeuten
De McKenzie therapeuten van Instituut Jacob Cats staan in het MDT register vermeld. Ze hebben gedurende 2 jaar alle cursusdelen van de MDT gevolgd en met succes hun kennis in een theoretisch en praktisch examen bewezen.
Zij zullen u volgens de vastomlijnde principes van de McKenzie therapie onderzoeken en behandelen. Bovendien wordt van hen verwacht dat zij aan regelmatige bij- en nascholing deelnemen.
