Senioren fitness

Juist als u ouder wordt, is het belangrijk om te blijven bewegen; zo houdt u uw lichaam langer soepel en uw weerstand op peil. Bij Instituut Jacob Cats werken we op een verantwoorde manier aan uw conditie.

Uw vitaliteit behouden
Naarmate uw leeftijd toeneemt, zult u merken dat u niet meer vanzelfsprekend dezelfde vitaliteit behoud. Uw gewrichten zijn niet meer zo soepel en misschien krijgt u last van ouderdomskwaaltjes of een chronische aandoening. Hoe beter u in vorm bent, hoe makkelijker het blijft om uw dagelijkse activiteiten te kunnen doen. Senioren fitness van Jacob Cats houdt u in beweging, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van een actief leven.

Individueel of in groepsverband
Sport u liever alleen of houdt u juist van de gezelligheid van trainen in een groep? U kunt ervoor kiezen om met een personal trainer aan de slag te gaan, maar ook voor senioren fitness in groepsverband. De keuze is aan u! Mocht u zonder begeleiding willen trainen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk bij Instituut Jacob Cats.

Het doel van senioren fitness
U bent er ongetwijfeld niet meer op uit om een wereldrecord te vestigen en dat is ook niet het doel waarom we fitness voor senioren aanbieden. Zo lang mogelijk uw vitaliteit behouden, dat is waar we voor gaan. Met de speciale oefeningen voor senioren krijgt u soepelere gewrichten en sterkere spieren. Ook uw coƶrdinatie verbetert. U houdt klachten en aandoeningen langer buiten de deur.

Senioren fitness bij Instituut Jacob Cats
Gaat u voor vitaliteit? Kom langs voor een vrijblijvende kennismaking. U voert een intakegesprek met een van onze specialisten en samen brengen we uw conditie in kaart. Daarna kunnen we een persoonlijk beweegplan samenstellen, met daarin uw doelstellingen en aandachtspunten. Beetje bij beetje krijgen we u weer in vorm!

Duur van de lessen
Onze lessen bewegen voor senioren duren 60 minuten. Daarin gaan we met gerichte oefeningen aan de slag. We werken in blokken van zes tot twaalf weken. Daarna evalueren we uw vooruitgang en stellen we uw persoonlijke programma eventueel bij. Zo houdt u altijd een uitdaging.

Komt u een keer langs voor een kennismaking? We helpen u graag op weg!

Meld u direct aan