Topsportbegeleiding en talentbegeleiding

Als topsporter, jong talent of amateursporter op hoog niveau, kun je het je niet permitteren om geblesseerd te raken. Door de gewrichten die je bij jouw specifieke sport gebruikt op de juiste manier te bewegen, kun je een hoop blessureleed voorkomen. Begeleiding nodig op hoog niveau? Kom dan naar Jacob Cats!

Sport specifieke begeleiding
We hebben in onze praktijk veel ervaring met topsporters en jonge talenten in verschillende sporten als voetbal, korfbal, volleybal, hockey, tennis en golf. Je kunt bij Instituut Jacob Cats dus vertrouwen op topsportbegeleiding van formaat. Uiteraard krijg je een trainingsprogramma dat helemaal is afgestemd op jouw sport en je persoonlijke wensen en doelen.

De REHA boom methode
Bij Instituut Jacob Cats werken we met de ‘REHA-boom’ methode. Dit is een revalidatiemodel, ontwikkeld door Toine van de Goolberg, oud-recordhouder en vijfvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter.

REHA-boom dient als praktisch hulpmiddel bij revalidatietraining. Motorische eigenschappen zoals snelheid, kracht en uithoudingsvermogen worden stap voor stap uitgewerkt in relatie tot het bewegen.

Het uitgangspunt hierbij is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast. Herstel en prestatietoename worden gegarandeerd door het trainen van belasting en belastbaarheid.

Het model heeft de vorm van een stroomschema, waarop in stappen wordt aangegeven of de patiënt voldoende hersteld is om de revalidatie te stoppen. Het model is voor elk type patiënt toe te passen, tot topsporters aan toe. Daarbij wordt er van uitgegaan dat twee motorische eigenschappen – coördinatie en lenigheid – altijd aanwezig zijn.

De REHA-boom methode wordt binnen verschillende Nederlandse opleidingen sportfysiotherapie gebruikt. Samen met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt het veiligheid binnen de revalidatie en helpt deze krachttraining bij het verbeteren van de conditie van patiënten en geblesseerde sporters.

Topsportbegeleiding bij Instituut Jacob Cats
De specialist die je persoonlijk als coach gaat begeleiden, gaat eerst met je om tafel voor een intakegesprek. Daarna doen we een aantal sportspecifieke tests en metingen, die we op een tweede afspraak uitgebreid evalueren. Je krijgt de uitslagen wel alvast mee naar huis. Samen met je doelstellingen en medische informatie uit de intake vormen deze de basis voor je persoonlijke trainingsprogramma.

Het trainingsprogramma
De specialist van onze praktijk denkt actief mee over je wensen met betrekking tot topsportbegeleiding. Met een door ons op maat gemaakt programma realiseer je al snel meer kracht en snelheid. De trainingssessies duren 60 minuten, waarbij alle aspecten van je sport aan bod komen. Om zoveel mogelijk vooruitgang te blijven boeken, worden je persoonlijke doelstellingen steeds bijgesteld.

Wil jij het uiterste uit jezelf halen? Kies dan voor topsport begeleiding door een van de topcoaches van Instituut Jacob Cats. Kom gerust een keer langs om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Bel of mail ons voor een afspraak door op de onderstaande knop te klikken.

Meld u direct aan