Niet teveel vakantiekilo’s mee terugnemen?

Bewegen op vakantie? Hoe blijf je fit?

De afgelopen periode heb je hard gewerkt om je gezondheid te verbeteren en werk je goed aan je vitaliteit. En zeg eens eerlijk? Het is toch jammer om tijdens je vakantie je geleverde inspanningen van de afgelopen maanden overboord te gooien?

Vakantie vieren, ontspanning en bewegen is een goede combinatie. Wij geven je graag een aantal tips mee om ook op vakantie je vitaliteit te blijven ondersteunen.

Fietsen

Neem je fiets mee op vakantie of maak gebruik van de verhuuropties op de plaats van bestemming.

Hardlopen en/of wandelen

Vergeet je hardloop-/wandelschoenen niet mee te nemen als je op vakantie gaat. Joggen kun je eigenlijk overal doen. Of ga eens wandelen of powerwalken langs het strand of in het park om fit te blijven. Weet je dat een avondwandeling je spijsvertering bevordert? Neem dit op in je dagelijkse routine.

(Bal)spelen

Waar je ook vakantie viert, er zijn allerlei (bal)spelen om te doen. Speel samen een potje badminton, volleybal, (tafel)tennis of voetbal. Een bal overgooien op het stand of in het water is een activiteit die nooit verveelt, zeker als je (kleine) kinderen hebt.

Zwemmen

Het grote voordeel van zwemmen is, dat elke spier in je lichaam actief is en dat je zo in shape blijft. Hoe heerlijk is het wel niet om in de ochtend baantjes te trekken in het zwembad of in de zee?

Hotel(gym)

Als je van tevoren een vakantie boekt, kijk dan of er een gym in het hotel aanwezig is. Zo kun je de oefeningen die je bij ons in het bewegingscentrum doet, ook tijdens je vakantie blijven doen om je lichaam in balans te houden.

Workout

Doe elke dag wat oefeningen van ongeveer 15 minuten. Wil je hier meer informatie over? Bij Instituut Jacob Cats kun je terecht voor een vakantie trainingsprogramma.

Terug naar overzicht