Werkwijze

Behandelplan

Bij manuele therapie staat het herstellen van de gezondheid centraal. Onze therapeuten maken gebruik van specifieke mobilisaties en manipulaties om de gewrichten te corrigeren en de bewegingsvrijheid te herstellen. Door middel van een grondig diagnostisch proces wordt de oorzaak van de klachten vastgesteld, wat de basis vormt voor het behandelplan.

Naast manipulaties kunnen onze therapeuten ook andere technieken toepassen, zoals triggerpointtherapie of dry needling, om spiergerelateerde klachten aan te pakken. Daarnaast geven ze advies over houding, ergonomie en oefeningen die het herstel ondersteunen. Ons doel is om samen met de patiënt te werken aan het verbeteren van de gezondheid en het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl.

Afsluiting

Preventie

Bij de afsluiting van de manuele therapiebehandeling wordt er aandacht besteed aan de evaluatie van de behaalde resultaten en het voorkomen van terugkerende klachten. De therapeut kan QDNA (vragenlijst voor het uitvragen van ervaringen) meenemen in de evaluatie om de effectiviteit van de behandeling te meten. Daarnaast kan er samengewerkt worden met andere zorgverleners, zoals een bewegingscentrum, om een duurzame oplossing te bieden en de patiënt te ondersteunen bij het behouden van een gezond bewegingspatroon.

Contact opnemen