Werkwijze

Behandelplan

Bij oedeemtherapie staat het bevorderen van gezondheid centraal. We maken gebruik van verschillende technieken om de afvoer van vocht te verbeteren en de zwelling te verminderen. Dit omvat onder andere manuele lymfedrainage, compressietherapie, oefeningen, huidverzorging en zelfmanagementadvies.

Onze therapeuten spelen een belangrijke rol bij het aanmeten van compressiematerialen, zoals zwachtels of therapeutische elastische kousen, om de behaalde resultaten te behouden en de gezondheid te bevorderen. We streven ernaar om patiënten actief te betrekken bij hun eigen gezondheid en bieden educatie en ondersteuning om gezonde copingmechanismen te ontwikkelen.

Afsluiting

Preventie

Bij de afsluiting van de oedeemtherapiebehandeling wordt er aandacht besteed aan de preventie van nieuwe oedeemklachten. De therapeut kan de patiënt voorlichting geven over vochtafvoerende oefeningen, huidverzorging en het vermijden van triggers. Indien nodig kan er ook worden samengewerkt met andere zorgprofessionals, zoals een diëtist of wondspecialist, om een holistische aanpak te bieden bij complexe oedeemproblematiek

Contact opnemen