< Terug naar Weblog

Binnenkort een operatie? Zorg dat u fit bent!

Een operatie doet in de meeste gevallen een flink beroep op uw lichaam. Het lichaam moet een topprestatie leveren waar het gaat om impact en herstel. Wilt u sneller herstellen en minder kans op complicaties? U kunt uw lichaam een handje helpen!

blog zorg dat u fit bent

Een goed begin…

Misschien heeft u de neiging om het voor een operatie juist kalm aan te doen. Wij adviseren het tegenovergestelde: begin op tijd met verantwoord bewegen. Als uw lichaam het toelaat, is het beter om vóór de operatie (of andere zware behandelingen, zoals chemokuren of bestraling) aan uw conditie te werken. Daarmee verbetert u de kans op een vlot herstel.

Altijd fit!

De beschikbare tijd die u voor de operatie heeft om aan uw conditie te werken, verschilt per persoon. Heeft u een lange aanlooptijd of moet u op korte termijn al geopereerd worden? Het is hoe dan ook belangrijk om structureel te zorgen dat uw conditie op peil is, daar heeft u voor, tijdens en na de operatie plezier van.

De voordelen van fit zijn voor een operatie

  • Aanzienlijke afname van complicaties na een operatie.
  • Minder kans op ernstige vermoeidheid (voornamelijk bij mensen die bestraling of chemotherapie hebben ondergaan).
  • Kans op sneller herstel en minder infectiegevaar na een operatie.

Hoe fit bent u nu? Doe de test!

Vraagt u zich af hoe fit u nu bent? U kunt dat bij ons (laten) meten. Maakt u gebruik van één van onze testen en metingen om inzicht te krijgen in uw fysieke gesteldheid. Lees meer over fitheidsmeting.