< Terug naar Weblog

Eén groot warm bad! – Oefentherapie bij revalidatie

Al tijden loopt Anneke Mulder als gevolg van een CVA (beroerte) rond met een pijnlijke enkel en voet. Zij schakelt verschillende therapeuten in maar de behandeling ervan wil maar niet vlotten. Totdat zij afgelopen zomer bij Instituut Jacob Cats aanklopte!

“Lopen ging nog steeds niet goed”

Anneke Mulder - Oefentherapie voor revalidatie

‘Na de CVA revalideerde ik snel en kon ik vrij vlug weer zelfstandig functioneren. Maar lopen ging nog steeds niet goed. Ik ging steeds schuiner lopen en ontwikkelde klauwtenen, waarbij mijn teengewrichten naar binnen trokken. Het advies dat ik toen ergens anders kreeg was om door te blijven lopen. Dit had niet gemogen! Ik ontwikkelde een hele dikke enkel en kon me amper nog voortbewegen.’

 

Tijd voor actie

Anneke Mulder - Oefentherapie voor revalidatie training door Marlous

‘Ik ging letterlijk en figuurlijk niet vooruit en wist: dit moet anders! Daarom besloot ik op zoek te gaan naar andere therapie en behandeling. De ontvangst bij Jacob Cats was alsof ik in een warm bad terechtkwam. Ze namen uitgebreid de tijd voor me om mijn klachten goed te kunnen analyseren en ook tijd te hebben voor de menselijke kant. Bij Instituut Jacob Cats kijken ze daarnaast verder dan alleen mijn enkel, ze geven deskundig advies over mijn hele houding en beweging en hoe ik daarbinnen zo optimaal mogelijk kan bewegen. Erg prettig.’

 

Werken aan het zelfvertrouwen

‘Doordat behandelingen elders mij erg veel pijn hebben gedaan, heb ik hard moeten werken aan mijn (zelf)vertrouwen. Mijn oefentherapeute Marlous voelt precies aan als ik mijn dag niet heb en doet er dan alles aan om mij op mijn gemak te stellen. Zij maakt het onmogelijke mogelijk, afgelopen week heb ik zelfs op de toestellen getraind. Zij geeft mij het gevoel dat ik het weer kan!’
Meer informatie over oefentherapie bij revalidatie.