< Terug naar Weblog

Het onmogelijke, mogelijk maken!

Een ervaring van de broer en zussen van Katinka…

Wekelijks komt een van ons met zus Katinka mee, wij zijn Ronald Weller, Corrie van de Bor & Brigitte van Veenhuizen en de broer en zussen van Katinka Weller. Katinka is door zuurstofgebrek bij de geboorte geestelijk beperkt. En zij is spastisch. Naarmate Katinka ouder wordt, ja, ze is dit jaar 50 geworden, merken wij dat alles moeilijker aan het worden is.

OOM_DigiNB_Juli2014-1-WEBLOG

Weer makkelijker kunnen bewegen

Lopen wordt steeds lastiger. Ook valt zij vaak. Hierdoor wordt ze weer angstig en gaat ze krampachtiger lopen wat als gevolg heeft dat ze valt. Daarom besloten wij om een beweging voor Katinka te zoeken die niet al te moeilijk voor haar zou zijn, wij dachten er aan dat ze op een ontspannen wijze haar spieren en gewrichten weer soepel kan maken en houden. En zo zijn we bij Instituut Jacob Cats terecht gekomen.

Goed gevoel

Al bij ons eerste gesprek met Maloes hadden wij een goed gevoel bij ons besluit. Katinka was meteen weg van Maloes. Dat was al het eerste pluspunt. Het gesprek verliep goed en er werd even “proefgedraaid” op de bewegingsbanken.
Katinka kwam elke week een half uurtje om zo te proberen haar spieren wat soepeler te krijgen waardoor het bewegen makkelijker voor haar zou zijn. En dat klopt, want Maloes is de uitdaging aan gegaan om Katinka na een aantal weken op de hometrainer te zetten. Oké, dat kan ze wel dachten wij. Maar toen werd al snel ook de loopband toegevoegd! Geweldig dat Katinka dit nu ook kan, al zingend op haar favoriete muziek zoals van Danny de Munk doet ze inmiddels haar oefeningen. En het half uurtje is inmiddels al een uur!

Op naar de volgende stap…

Waar Katinka thuis alles vastpakt om haar evenwicht te bewaren en aan een arm loopt, loopt zij bij Maloes ‘aan haar pink’. Wij, als broer en zussen, wisselen elkaar elke week af om met Katinka mee te gaan. Zij vindt het heel erg leuk om te doen en ze gaat goed vooruit. Dat vinden wij erg mooi om te zien. Het enige wat er bij Katinka nog niet in wil, is dat zij zich thuis net zo zeker kan gaan voelen als aan de pink van Maloes in Ermelo….

Uw reactie

Geef hieronder uw reactie op dit weblog item *


Uw reactie


* verplichte velden