< Terug naar Weblog

Meer inzicht krijgen in je klacht? Echografie geeft duidelijkheid.

Kent u dat? U loopt al een tijdje met een ‘vaag’ pijntje. U denkt dat u weet waar het door komt, maar u weet het niet zeker. Komt u in dat geval eens bij ons langs, dan maken wij dit duidelijk door middel van een echografisch onderzoek.

echo

Van kwaad tot erger

Een blessure kan heel lastig en vervelend zijn. Helemaal als u niet precies weet wat u heeft, of beter nog, welke behandeling noodzakelijk is. Een test of lichamelijk onderzoek geven in de regel wel wat verduidelijking. Maar dan weet u nog niet precies wat de bron en de ernst van het probleem is. Wij adviseren u niet te lang te wachten voor u in actie komt, uw lichaam geeft niet voor niets een (pijn-) signaal.

Mogen wij even bij u binnenkijken?

Er zijn drie manieren om beeld te krijgen van wat er bij u van binnen gebeurt:

  • Röntgen: foto van het inwendige deel van het lichaam (de harde delen).
  • MRI: medisch beeldvormend onderzoek, waardoor een beeld (plaatje) van het inwendige deel van het lichaam wordt gemaakt (de harde en zachte delen).
  • Echografie: beeldvormend onderzoek van de weke (zachte) delen.

Met een echografie maken wij een opname van uw klachtengebied. U kunt direct met ons meekijken wat er aan de hand is: is er (een deel) van uw pees of spier beschadigd, is het een zwelling, een ontsteking, zit er een scheurtje of breuk, of zit er misschien een botsplinter in de weg?

Snel(ler) herstel

Hoe preciezer wij uw klacht in beeld brengen, des te beter kunnen wij een behandeling voor uw herstel maken. Het echobeeld zorgt ervoor dat u snapt wat de pijnklacht precies is en waarom bepaalde training of adviezen noodzakelijk zijn.

Het maken van een echografie duurt gelukkig niet lang, u hoeft er namelijk niet eerst voor langs de huisarts. Maak vandaag nog een afspraak.

Heeft u wel eens een echografie gehad? En hielp het u bij een betere inkijk in uw klacht en herstel? Wij zijn nieuwsgierig naar uw ervaring!

Uw reactie

Geef hieronder uw reactie op dit weblog item *


Uw reactie


* verplichte velden