< Terug naar Weblog

Van sporten word je blij!

Dat (een uurtje per dag) sporten gezond is dat weet iedereen, het verbrandt calorieën en zorgt vaak voor gewichtsverlies. Maar dat u zich er ook gelukkig(er) van gaat voelen en ervan gaat stralen is minder bekend. Hoe dat zit? U leest het hier.

 

Happy

Redenen te over om te sporten

Het is één van de belangrijkste stofjes – ook wel gelukshormoon genoemd – voor het beloningssysteem in uw hersenen: dopamine. Bij iedere vorm van beweging maakt uw lichaam dit stofje aan. Het heeft veel effect op uw slaap, humeur en eetlust en speelt een grote rol bij gevoelens van geluk, welzijn en blijdschap. Ook helpt het gelukshormoon bij het beter kunnen nemen van beslissingen.

Ik wil wel, maar ik kán niet

Na het lezen van al deze gunstige effecten op sporten heeft u misschien direct zin om te beginnen? Maar gaat bewegen niet meer zo gemakkelijk voor u, door leeftijd of andere lichamelijke klachten? Dan hebben wij de oplossing: de AlterG loopband! Met dit apparaat kan uw lichaamsgewicht met 80% afnemen waardoor de belasting op uw lichaam vermindert en bewegen weer makkelijker gaat.

Wilt u onder begeleiding van een specialist of op de AlterG loopband werken aan een gelukkiger en gezonder leven? Neemt u dan vooral contact met ons op en kom vrijblijvend kennismaken in onze praktijk.