< Terug naar Weblog

Wat élke sporter wil…

Een topconditie! Daarom besloot voetbalvereniging DVS’33 Ermelo om twee van hun teams te onderwerpen aan drie stevige fitheidstesten. Wij organiseerden dit voor ze en hielpen de vereniging aan een duidelijk beeld van hoe hun jongens ervoor staan!

Meten is weten

Het is voor iedere sporter belangrijk om in goede gezondheid op het veld te verschijnen en op een verantwoorde manier te ontwikkelen. Eén van de manieren om beter te worden – als team en als individu – is meten. Wij hebben verschillende meetinstrumenten in huis om erachter te komen waar sterke- en verbeterpunten liggen. Op die manier kun je sporters naar een hoger niveau brengen.

Zij durfden ’t aan

Half november legden het A1-team (jongens tot 19 jaar) en het B1-team (jongens tot 17 jaar) van DSV ’33 Ermelo verschillende  fysieke testen af. Zij deden onder meer de Yoyo-test, de interval, de Illionois en de T-test. Ook was er een gewichtsmeting die lichaamsgewicht, bmi en de verhouding vet- en spiermassa in kaart bracht. Samen met trainers en looptrainer van DVS’33 Ermelo hebben we door middel van deze testen de conditie, snelheid en loopcoördinatie van de spelers gemeten.

Sterk-zwak

De testen zijn bedoeld om te ontdekken op welke punten winst valt te behalen (en niet om ‘zwakken’ aan te wijzen). Voor spelers is het leuk om de testen te doen omdat zij zo hun eigen vaardigheden aantoonbaar kunnen vergelijken met die van anderen. Daarnaast ontdekken ze waar ze nog aan kunnen werken om fysiek sterker te worden – en dús door te stromen naar het volgende team. Ons advies is om de testen eens per jaar te doen, zodat er een meet- en vergelijkingspunt is.

Thema-avonden

Tijdens twee thema-avonden kregen, naast de daadwerkelijke tests, de sporters uitgebreide adviezen over kracht, voeding, lifestyle en de mentale aspecten van sporten en training. Op die manier weten de sporters precies wat zij wel of juist niet moeten doen.

Ook uw (voetbal)team testen op fitheid? Schakel onze hulp in.